Εμφυτεύματα

Είναι η ιδανική λύση αποκατάστασης ενός ή περισσοτερων χαμένων φυσικών δοντιών διατηρώντας ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα και  την αισθητική του στοματογναθικού συστήματος.Η επιτυχία των εμφυτευμάτων προϋποθετει τόσο την εξειδίκευση του γιατρού όσο και  τη χρήση διεθνώς αναγνωρισμένων υλικών.Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε είναι υψηλής ποιότητας και  καλύπτουν τα διεθνή standards όπως είναι τα Xive,Biohorizon και Noris.

Η επιλογή των εμφυτευμάτων ως θεραπεία εκλογής γίνεται μετά από λεπτομερή κλινική και ακτινογραφική εξέταση με 3D CBCT Scan.Η καινοτόμος αυτή ακτινογραφική μέθοδος δίνει τη δυνατότητα άμεσης επιλογής του μεγέθους του εμφυτεύματος με βάση το ακριβές μήκος και πλάτος του φατνιακού οστού καθώς και  του σημείου τοποθέτησης του εμφυτεύματος αποφεύγοντας σημαντικά ανατομικά μόρια όπως ο πόρος του κάτω φατνιακού ή το ιγμόρειο άντρο, εξαλείφοντας έτσι τις πιθανότητες αποτυχίας του εμφυτεύματος.

 

Χρονικό πλαίσιο τοποθέτησης των εμφυτευμάτων

Τοποθέτηση σε 2 στάδια

  • Στο 1ο στάδιο γίνεται η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στο οστό και μετά από 4-6 μήνες όπου και συντελείται η οστεοενσωμάτωση ,προχωράμε στην προσθετική αποκατάσταση. (στεφάνη, γέφυρα)

 

  • Η τελευταία εξέλιξη στα εμφυτεύματα είναι η άμεση φόρτιση όπου ταυτόχρονα με τη χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος συντελείται και η προσθετική του αποκατάσταση στην ίδια συνεδρία. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο ασθενής φεύγει με “δόντια” από το ιατρείο και εξοικονομεί  πολύτιμο χρόνο.

Περιστατικά