Υπηρεσίες

Ενδοδοντική Θεραπεία

Η ενδοδοντική θεραπεία είναι ουσιαστικά η αφαίρεση του φλεγμονώδους ιστού από τους ριζικούς σωλήνες του δοντιού, η τέλεια αποστείρωσή τους και τελικά η έμφραξή τους.Η επιτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας απαιτεί εκτός από την κατάρτιση του γιατρού και την τελευταίας γενιάς εξειδικευμένη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχει το ιατρείο μας. (μηχάνημα ενδοδοντίας dentsply maillefer,εντοπιστή ακρορρίζιου dentsply ,υπέρηχοι ενδοδοντίας EMS,protaper next gold) Με όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, μπορούμε να σας εγγυηθούμε, την παραμονή του φυσικού σας δοντιού στο στόμα!

Νόσοι

Περιοδοντολογία

Η περιοδοντική νόσος είναι χρόνια βακτηριακή φλεγμονή που προσβάλλει τα ούλα και το κόκαλο που στηρίζει τα δόντια.Κύρια αιτία είναι η οδοντική πλάκα αλλά υπάρχουν και πολλοί επιβαρυντικοί παράγοντες όπως το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, ο διαβήτης, το στρες, συστηματικά νοσήματα, διατροφικές συνήθειες και η εγκυμοσύνη. Στις νόσους του περιοδοντίου περιλαμβάνεται η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα.

Ουλίτιδα

Ήπια μορφή της περιοδοντικής νόσου που συνοδεύεται από ερυθρά, οιδηματώδη ούλα που συνήθως ματώνουν στο βούρτσισμα.Οφείλεται σε κακή ή μη αποτελεσματική απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας(βούρτσισμα). Είναι αντιστρεπτή με τακτικές επισκέψεις ανά 6μηνο στον οδοντίατρο και τήρηση των κανόνων σωστής στοματικής υγιεινής που επιδεικνύονται στο ιατρείο.

Περιοδοντίτιδα

Η ουλίτιδα που δεν θεραπεύεται εξελίσσεται τις περισσότερες των περιπτώσεων σε περιοδοντίτιδα με αποτέλεσμα την καταστροφή των ιστών που περιβάλλουν το δόντι. (ούλα και κόκκαλο) Τα ούλα αποκολλώνται από το δόντι σχηματίζοντας βαθιές τσέπες (θύλακοι) μεταξύ των ούλων και  των δοντιών.Με την πάροδο του χρόνου οι θύλακοι βαθαίνουν, χάνονται οι στηρικτικοί ιστοί των δοντιών και τελικά τα δόντια αποκτούν κινητικότητα και  χάνονται.

Θεραπείες

Συντηρητική θεραπεία

Περιλαμβάνει την ριζική απόξεση και αποτρύγωση δηλαδή την απομάκρυνση από την επιφάνεια της ρίζας του δοντιού της πλάκας και της πέτρας σε όλο το βάθος του θυλάκου και την λείανση της ρίζας, ώστε να έχουμε πλήρη απομάκρυνση των βακτηριακών τοξινών. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει με θεαματικά αποτελέσματα η χρήση του οδοντιατρικού Laser αποστειρώνοντας την ριζική επιφάνεια του δοντιού και μειώνοντας σημαντικά το βάθος των θυλάκων.

Χειρουργική θεραπεία

Όταν η συντηρητική θεραπεία κρίνεται ανεπαρκής στην αποκατάσταση της περιοδοντικής υγείας, προχωράμε στη χειρουργική θεραπεία της νόσου με αφαιρετικές τεχνικές, με σκοπό την εξάλειψη των θυλάκων αλλά και αναπλαστικές, με σκοπό τη δημιουργία νέων περιοδοντικών ιστών. (ούλα και κόκαλο)